Tuesday, December 29, 2009

Dusená červená kapusta

  • Menšia hlávka červenej kapusty
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 5-6 PL oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 1bobkový list
  • 2  kyslejšie jablka
  • Trocha muškátového orieška
  • Soľ
  • Trocha mletej rasce
  • Ocot na dochutenie


      Najprv si nakrájame potrebné suroviny- cibuľa, kapusta

      Z dvoch lyžíc kryštálového cukru urobíme karamel, pridáme olej  a nakrájanú cibuľu /nemusí byť nadrobno/. Cibuľu len trocha popražíme pridáme rascu do nej dáme nakrájanú kapustu, bobkový list podlejeme troškou vody/1dcl/a na miernom ohni dusíme do polomäkka. Pridáme soľ, postrúhané jablka  premiešame, pridáme trocha nastrúhaného muškátového orecha  a ochutíme octom. /daj najprv 1-2 PL premiešaš ochutnáš a uvidíš buď ešte pridáš ocot, alebo pridáš cukor ak by bola kyslá/

No comments:

Post a Comment