- Menšia hlávka červenej kapusty
- 2 PL kryštálového cukru
- 5-6 PL oleja
- 1 veľká cibuľa
- 1bobkový list
- 2 kyslejšie jablka
- Trocha muškátového orieška
- Soľ
- Trocha mletej rasce
- Ocot na dochutenie
Najprv si nakrájame potrebné suroviny- cibuľa, kapusta
Z dvoch lyžíc kryštálového cukru urobíme karamel, pridáme olej a nakrájanú cibuľu /nemusí byť nadrobno/. Cibuľu len trocha popražíme pridáme rascu do nej dáme nakrájanú kapustu, bobkový list podlejeme troškou vody/1dcl/a na miernom ohni dusíme do polomäkka. Pridáme soľ, postrúhané jablka premiešame, pridáme trocha nastrúhaného muškátového orecha a ochutíme octom. /daj najprv 1-2 PL premiešaš ochutnáš a uvidíš buď ešte pridáš ocot, alebo pridáš cukor ak by bola kyslá/
No comments:
Post a Comment