Tuesday, December 29, 2009

Francuzske zemiaky

Uvaríš si  zemiaky v šupke, vajíčka na tvrdo /variť 12 min/ .
Popražíš na drobno pokrájanú cibuľku, pridáš červenú mletú papriku  a na kocky nakrájanú klobásu( chudé parky alebo slovenskú točenú alebo nejaké klobásy) trošku opražíš a podleješ trochou vody nech jej nie je viac ako klobásy môže byť tak rovnako, potom pridáš čierne korenie mleté, vegetu a majoránku to len tak trošku podusíš aby to prevrelo.
Do zapekacej misy dáš na spodok olej tak trochu, potom na kocky nakrájané zemiaky na ne vyleješ tu klobásu a na klobásu na tvrdo varené vajíčka potom znovu na vrch zemiaky nakrájané na kocky. V mlieku alebo v smotane na varenie rozhabarkuješ 2 vajíčka, pridáš soľ, vegetu, čierne korenie mleté, to všetko po vrchu poleješ na vrch môžeš posýpať mletou rascou. (soli tak, že ak ochutnáš sa ti bude zdať slané ale zemiaky nie sú solené oni tu soľ potiahnu do seba)
Vieruško  tak na 1kg zemiakov asi 5 chudých párkov a asi 4 varené vajíčka.
Na krájanie  zemiakov si môžeš kúpiť to koliesko ako mame doma na zemiakový šalát a s tým pokrájaš aj vajíčka rovno na pekáč.

No comments:

Post a Comment