- Kyslá kapusta (LIDL, s vinom, v konzerve)
- 5-6 PL oleja
- 1 veľká cibuľa
- 1bobkový list
- Soľ
- Trocha mletej rasce
- Mäsový bujón /slepačí/
- 1 väčší surový zemiak /alebo 2 malé/
- 2 PL kryštálového cukru
Z dvoch lyžíc kryštálového cukru urobíme karamel, pridáme olej a nakrájanú cibuľu /nemusí byť nadrobno/.
Cibuľu len trocha popražíme pridáme rascu do nej dáme kapustu, /ak nemáte radi veľmi kyslú tak ju treba najprv prepláchnuť studenou vodou. Budeš mať jušku./ bobkový list a podlejeme vodou /asi 0,5l/ , osolíme, pridáme bujón a varíme asi 15-20 minút na miernom ohni . Potom pridáme najemno nastrúhaný alebo rozmixovaný zemiak, ktorým zahustime kapustu. Ochutnáme ak treba dochutíme, môžeme pridať aj cukor .
Dobrú chuť.
No comments:
Post a Comment