(pre 2 osoby na obed i na veceru :)
hladka muka - 20dg
polohruba muka - 20dg
celozrna muka - 10 dg (ak nemame tak dame 25 a 25 hladku a polohrubu)
málo soli
male vajicko
a vodu (po troske lejeme do cesta)
Plnka: uvarené zemiaky (cca pol kila) popučíme s spraženým maslom a mätou
Najprv si pripravime plnku, aby stihla vychladnut.
Zo surovin nacesto vytvarujeme cesto, ktore rozvalkame, narezeme na stvorce, naplnime a vyformujeme pirohy. Nezabudame pomucit aj dosku, aj miesto, kde pirohy ukladame. Ak sa nam prestanu stenu piroh lepit, potrieme ich trosku vodou. trosku.
Hotove pirohy vhodime do vriacej (osolenej) vody a povarime. Kratko. Nam ked vyplavali na vrch, chvilu sme sa na ne pozerali, potom sme jednu rozrezali a sitkom sme pirohy z vody vybrali.
Zalejeme sprazenym maslom.
Robili sme aj zemiakove s bryndzovou a zaliali sme ich oprazenou slaninou, na masle s cibulkou (najprv nasucho oprazit nakrajanu slaninu, pridat maslo a asekanu cibulu).
No comments:
Post a Comment