Saturday, January 8, 2011

VYPEČENÉ VARIÁCIE (Matus)

  • Zemiaky
  • Bravčové pliecko
  • Cesnak 3str., Cibuľa
  • Kyslá kapusta (LIDL)
  • Čierne korenie mleté, Majorán, Paprika mletá sladká, Rasca, Dobrotka (Vegeta), Rozmarín celý
  • Soľ, Cukor
  • Olej
  • Slanina
Príprava zemiakov
Zemiaky na kolieska, posypeme soľou – vegetou - paprikou a premiešame.
Mäso:
Na kocky (kto ako chce). Zmiešame s cibuľou, s pretlačeným cesnakom
Ďalej pridáme koreniny majorán, rozmarín, soľ , čierne korenie, zalejeme 2 PL oleja a nechajme postáť 30-60 min.
POSTUP
Do zapekacej misy vytretej maslom  naukladáme hrubšiu vrstvu zemiakov. Na zemiaky uložíme mäso, ktoré sme si pripravili. Ďalej urobíme ďalšiu vrstvu zemiakov, ktorá bude tenšia. Navrch nahádžeme slaninu a cibuľu a podlejem trochou vody. Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry min 200st. na 60 min potom ešte ďalších 10-15 minút bez alobalu.
Kapusta – vid. prílohy

No comments:

Post a Comment