Wednesday, September 28, 2011

Lievance c.2 - s citronovym kremom

20g droždia, 100g práškového cukru, 300ml kyslého mlieka, 180g polohrubej múky, 2 vajcia, soľ, olej, ríbezľový lekvár alebo nejaký iný džem, zavárané drobné ovocie.

Krém:

2 vajcia, 50g práškového cukru, 100ml vody, šťava z 1 citróna, 10g práškového cukru do snehu

Droždie a cukor rozmiešame v kyslom mlieku (izbovej teploty) a asi hodinu (nemusí byť až hodina) necháme na teplom mieste. Potom pridáme múku, vajcia a soľ, dobré vymiešame a znova necháme kysnúť.

Panvicu, alebo formu na lievance vymastíme a postupne pečieme ( z obidvoch strán) lievance. Potom ich po dva pospájame lekvárom.

Pripravíme krém: Žĺtky, cukor, vodu a citrónovú šťavu šľaháme nad parou do zhustnutia. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme doň cukor a potom zľahka vmiešame do krému.

Lievance podávame poliate krémom a ozdobené zavareným ovocím.

No comments:

Post a Comment