20g droždia, 100g práškového cukru, 300ml kyslého mlieka, 180g polohrubej múky, 2 vajcia, soľ, olej, ríbezľový lekvár alebo nejaký iný džem, zavárané drobné ovocie.
Krém:
2 vajcia, 50g práškového cukru, 100ml vody, šťava z 1 citróna, 10g práškového cukru do snehu
Droždie a cukor rozmiešame v kyslom mlieku (izbovej teploty) a asi hodinu (nemusí byť až hodina) necháme na teplom mieste. Potom pridáme múku, vajcia a soľ, dobré vymiešame a znova necháme kysnúť.
Panvicu, alebo formu na lievance vymastíme a postupne pečieme ( z obidvoch strán) lievance. Potom ich po dva pospájame lekvárom.
Pripravíme krém: Žĺtky, cukor, vodu a citrónovú šťavu šľaháme nad parou do zhustnutia. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme doň cukor a potom zľahka vmiešame do krému.
Lievance podávame poliate krémom a ozdobené zavareným ovocím.
No comments:
Post a Comment