Monday, December 26, 2011

Provensálska paštéta

1 kg kuracích pečienok
0.5 kg mletého bravčového mäsa (pliecko, bôčik)
1 dcl šľahačkovej smotany
25 dg oravskej slaniny
1/2 dcl brandy (koňak, karpatské, Napoleon..)
3 ks cibuľa
cesnak, nové a čierne korenie, korenie na divinu, provensálske bylinky, šalvia, rozmarín, maslo,

Pečienky opečieme na masle a cibuli. Bravčové mäso opečieme na slanine, cibuli s korením –cesnak, nové a čierne korenie a korenie na divinu. Podusíme troška dlhšie a troška podlievame vodou. Do mixéru nalejeme smotanu, po troche pridávame opečené mäso a pečienky s bylinkami a brandy. Osolíme až teraz a nalejeme do nádoby a na vrch nalejeme rozpustené maslo.

No comments:

Post a Comment