Saturday, February 16, 2013

Kapustová polievka, nasa

  • Kyslá kapusta
  • zemiaky
  • udenina
  • sušené huby
  • cesnak 4 strúčiky
  • veľká cibuľa
  • bujon
  • bobkový list
  • nové a čierné korenie
  • majoránka
  • rasca
  • masť alebo olej
  • 2 polievkové lyžice múky (hladká a polohrubá)
  • červená paprika



Zemiaky si nakrajame na kocky a dáme variť. Keď sú zemiaky uvarené, pridame nakrajanú kyslú kapustu, sušené huby, bujón, udeninu (ak dávam klobasu tak ju nakrajam na kolieska a nasucho opražim a tak pridávam, ale až pred dokončením - asi 15 minút), bobkový list, rasca, nové a čierné korenie. Dolejeme vodou a nechame variť kym nie je uvarená udenina. Medzi tým si pripravime zápražku z cibule masti a múky, do ktorej hneď po odstavení dáme mletú červenú papriku. Potom pridáme do polievky a nechame variť. Nakonie pridáme cesnak a majoránku, ešte trochu povaríme (cca 10 minút).
Dobrú chuť!

Ja pridávam aj fazuľu, ktorú večer zalejem vodou a potom osobitne uvarím a pridam bez vývaru do kapustovej polievky. Môžeš pridať aj sušené slivky.

No comments:

Post a Comment