Saturday, April 13, 2013

Hurky


V hlavnej úlohe:
  • Lalok – varený
  • Pľúcka – varené, čím rozvarenejšie, tým lepšie. Aj hodinu a pol
  • Pečeň – variť len 20 min. Len na chuť
  • Krv
  • Krúpy – predtým uvarené. Voda musí stiecť
  • Na masti spražená cibuľa – dozlatova, sladkastá, skaramelizovaná
  • Mäso – ideálne mastné, bôčik. Väčší kúsok prerastaného bôčiku nahradí kožu, mäso i lalok
  • Kožky
  • Soľ, čierne korenie, majoránka, rasca (najmenej), trošku muškátového kvetu, trošku vegety
Všetky komponenty do teplej vody, vyvariť v jednom hrnci, nesolíme. Suroviny pridávať postupne. Všetky tuhé časti vybrať, pridať pol hodku krv. Ideálne variť ju v nejakom sitku. Na konci z nej totiž vznikne tuhý blok. Vybrané mäso pomlieť, aj s cibuľou, zmiešat s tým uvareným a vychladnutým blokom krvi a krúpami. Pridať koreniny. Premiešať. Ak je hmota príliš hustá, prielejeme ten vývar, kde sa varili mäsoviny a krv.
Enjoy.

No comments:

Post a Comment