- Lalok – varený
- Pľúcka – varené, čím rozvarenejšie, tým lepšie. Aj hodinu a pol
- Pečeň – variť len 20 min. Len na chuť
- Krv
- Krúpy – predtým uvarené. Voda musí stiecť
- Na masti spražená cibuľa – dozlatova, sladkastá, skaramelizovaná
- Mäso – ideálne mastné, bôčik. Väčší kúsok prerastaného bôčiku nahradí kožu, mäso i lalok
- Kožky
- Soľ, čierne korenie, majoránka, rasca (najmenej), trošku muškátového kvetu, trošku vegety
Všetky komponenty do
teplej vody, vyvariť v jednom hrnci, nesolíme. Suroviny pridávať postupne.
Všetky tuhé časti vybrať, pridať pol hodku krv. Ideálne variť ju v nejakom
sitku. Na konci z nej totiž vznikne tuhý blok. Vybrané mäso pomlieť, aj
s cibuľou, zmiešat s tým uvareným a vychladnutým blokom krvi
a krúpami. Pridať koreniny. Premiešať. Ak je hmota príliš hustá,
prielejeme ten vývar, kde sa varili mäsoviny a krv.
Enjoy.
No comments:
Post a Comment