Jeden z mojich velmi oblubenych receptov. Jednoduchy, chutny, vyborny na leto, alebo na lahku veceru bohatu na chute v podstate kedykolvek. Nasla som na jednom z food bloggov, ktore sledujem. Davam ho sem, lebo by ma velmi mrzelo, keby zmizol.
Tu rascu prosim vo vlastnom zaujme nepancovat s obycajnou. Dava jedlu exoticku chut. Kupila som v Hypernove. Tiez odporucam nesetrit na paradkach. Popisany recept nam dvom vystacil na jednu veceru. Tento recept ma vlastne placky, ale robili sme k tomu aj "pagace na sodze", lebo nebol cas na kysnutie a nabuduce si urobime kukuricne, bezlepkove.
Šakšuka
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- ¼ čili papričky alebo ¼ lyžičky čili vločiek
- ¾ lyžičky soli
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia
- ½ lyžičky údenej mletej papriky (aj s neudenou chudilo)
- ½ lyžičky mletej rasce
- ½ lyžičky mletej rímskej rasce
- ½ lyžičky kurkumy
- 1 plechovka lúpaných paradajok
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička octu z červeného vína (improvizovala som :)
- 50 g baby špenátu
- 50 g slaného syra
- 2 vajcia
Na panvici orestujeme na oleji na drobno pokrájanú cibuľu a na plátky pokrájaný cesnak do mäkka. Potom pridáme čili, soľ, čierne korenie, údenú papriku, rascu, rímsku rascu a kurkumu a opekáme, kým nezačnú voňať. Potom pridáme paradajkový pretlak a opečieme ho tiež. Nakoniec pridáme lúpané paradajky, med a ocot a podusíme, kým zmes mierne nezhustne, zhruba 10 minút. Nakoniec pridáme špenát a necháme ho v omáčke povädnúť. Rúru predhrejeme na 180°C.
Do omáčky v panvici ponoríme kúsky syra, urobíme do nej varechou jamky, do každej vylejeme opatrne celé vajce a vložíme do rúry zapiecť na ďalších zhruba 10 minút, alebo kým bielky nestuhnú. Podávame ešte horúce s chlebovými plackami alebo čerstvým chlebom.
Zdroj: http://www.natanieri.sk/severoafricke-slnko-na-panvici (Dakujem)
No comments:
Post a Comment